Pagina's

Van flexitariër naar vegetariër

Tijdens mijn Afrika reis 2 jaar geleden heb ik meerdere malen vis gegeten en 1 keertje een stukje kip gegeten. De vis heb ik gegeten omdat het mij wel verstandig en gezond leek aangezien ze daar geen vleesvervangers hebben en amper zaden/noten eten. Het vlees heb ik gegeten uit beleeftheid, het werd mij aangeboden en die mensen stonden erop dat ik een stukje zou eten.

Terug in Nederland ben ik langzaamaan steeds vaker vis gaan eten. Nu woonde ik tot een jaar geleden nog op kamers, waar ik zelf nooit vis kocht. Bij mijn ouders begon ik echter wel steeds vaker vis te eten, het was gezond volgens mijn ouders. Vooral mijn vader was er erg blij mee dat ik weer vis at en heeft me daarvoor de nodige complimenten gegeven. Zelf heb ik de afgelopen maanden weer steeds meer twijfels gekregen, mede door het kijken van een aantal documantaires over de vis en vlees industrie.

Een andere reden waarom ik vis ben gaan en blijven eten is dat ik niet zo goed weet waar ik de grens moet trekken. Wat wil ik? Kijk, als ik geen vlees en vis eet is dat duidelijk, maar wat doe ik met E nummers die van dieren afkomstig zijn en wat doe ik met gelatine? Wil ik dan ook geen kaas meer eten? Hoe zit het dan met eieren en het drinken van melk? Wil ik dan ook weer meer biologisch gaan eten en zo ja, wat wel en wat niet? Zal ik dan uit het milieu principe, waardoor ik mede geen vlees eet, ook gaan letten op mijn douche tijd, de lampen die ik `s avonds aan doe en de kachel die wel een graadje lager kan. Waar ligt mijn grens?

Mijn conlusie is dat ik wil doen waar ik me goed bij voel. Iets waar ik de komende tijd aandacht aan wil besteden. Ik wil uitzoeken wat ik fijn vind. Ik ben dus afgelopen week begonnen met het kopen van biologische producten en het drinken van soya melk, wat tot nu toe goed bevalt. Het voelt goed om weer wat meer bewust bezig te zijn met wat ik eet, drink en doe. Ookal is mijn bijdrage nog zo klein, het is iets en dat is beter dan niets.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten