Pagina's

Boek: Als leven pijn doet

Ik nam gisteren nog een boek mee naar huis. Niet wetend dat er een stukje in staat wat zo goed aansluit op een blogje wat ik vrijdag schreef.

"Waarom er geen minderwaardige mensen zijn"

Mensen met minderwaardigheidsgedachten gaan zich daar vaak ook naar gedragen. De gedachten worden gevoelens die weer gedragingen worden. Gedachten worden werkelijkheid. Zulke mensen durven minder, ondernemen minder, treken zich sneller terug als dingen moeilijk worden, en worden daardoor werkelijk minde aantrekkelijke personen dan ze zouden kunnen zijn.

Veel mensen denken dat ze het minder goed doen omdat ze minderwaardig zijn. De werkelijkheid is meestal dat ze zich almaar voorhouden dat ze minderwaardig zijn en zich daardoor minder gelukkig voelen en 'minder gelukkig' gedragen.

De waarheid is deze: er zijn geen minderwaardige mensen. Er zijn wel veel mensen die zich minder waardig ten opzich van zichzelf gedragen. Net zoals er veel mensen zijn die zich minder waardig ten opzicht van anderen gedragen. Maar uit wat iemand doet, valt nooit zijn definitieve waarde als mens af te leiden. Alleen al daarom moeten mensen altijd een volgende kans krijgen. En nog een, en nog een, en nog een... Van zichzelf, en van anderen.
Niemand is ooit afgeschreven.
Schrijf daarom nooit iemand af.
Begin met jezelf. "

Als het leven pijn doet, René Diekstra

Geen opmerkingen:

Een reactie posten